друкувати


У прем’єра Гройсмана нульова толерантність до корупції — Вадатурський

14 квітня 2016, 12:56

У Володимира Гройсмана нульова терпимість до корупції.  Про це заявив народний депутат фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Андрій Вадатурський, коментуючи висунення Коаліцією у ВР Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра.

Вадатурський повідомив, що під час зустрічі з депутатами фракції БПП, Володимир Гройсман однією з головних проблем і у владі, і в суспільстві назвав корупцію.

“Він готовий з нею боротися і демонструє відсутність будь-якої терпимості до корупції, де і які б прояви вона не мала. І це хороший сигнал. Якщо нам вдасться спрямувати роботу Кабінету Міністрів в тому числі на боротьбу з корупцією, ми одразу побачимо зміну відношення до Уряду і його сприйняття суспільством”, — підкреслив народний депутат.

Він висловив переконання, що для реального подолання корупції Прем’єр-міністр повинен перш за все зосередитись на кадровій політиці у держпідприємствах.

“Саме вони на сьогодні є найбільшим джерелом корупції. Якщо сьогодні проаналізувати збитки держпідприємств, які були допущені через корупцію у минулому році, то можна сказати, що багато в чому саме непрозора діяльність державних підприємств стала причиною того, що економіка країни за 2 роки просіла зі 120 мільярдів доларів США до 80. А ми просимо у МВФ позику в 1 мільярд, 2, 3 чи 4”, — наголосив Вадатурський.

Депутат зазначив, що головне знову не допустити розколу між Урядом та парламентом.

“Зараз все буде залежати не тільки від Уряду, а й від нас. Чого не було в попередньому Уряді, а буде в новому, так це члени Кабінету Міністрів, які знають, як працює парламент. Вже через пів року і ми, і суспільство побачимо, чи ми йдемо на вибори, чи в країні почалися реальні позитивні зміни”, — сказав він.