друкувати


У лютому відбудеться Всеукраїнський хакатон аграрних інновацій — Рутицька

26 січня 2016, 16:42

Всеукраїнський хакатон аграрних інновацій пройде в лютому за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики). Про це розповіла заступник міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

За її словами, більшість аграрних господарств вже використовують різні технології точного землеробства. Це зменшує використання добрив, палива, хімічних речовин. Також впливає на якість продукції, на організацію агробізнесу, і, в кінцевому рахунку, на ВВП. Дані, зібрані з полів, датчиків та документів — основа аналізу і розумного підходу до землеробства. Держава буде заохочувати і допомагати в розвитку «розумного» агробізнесу. Кращі проекти, презентовані на Аграрному Хакатоні отримають можливість стати резидентами Інкубатора проектів на основі відкритих та великих даних 1991, відкриття якого нещодавно відбулося у Києві.

Це подія для тих, хто вірить в майбутнє сільського господарства і бачить можливості використання високих технологій в ньому. Ми чекаємо ініціативну молодь, креативних розробників, аграріїв, дизайнерів, аналітиків. Молоді команди, які презентують свої інноваційні проекти. Впевнена, ми зможемо зацікавити українських ІТ-спеціалістів та інженерів у розробці продуктів для сільського господарства», —розповіла Рутицька.

Нагадаємо, Всеукраїнський хакатон аграрних інновацій триватиме протягом 3 днів — з 19 по 21 лютого і стане найбільшим всеукраїнським хакатоном, присвяченим технологічним інноваціям в аграрному секторі.

AgroPolit.com