друкувати


Витрати на логістичну складову треба зменшити — заява

22 травня 2018, 07:31

Аграрії можуть зменшити логістичну складову за рахунок її оптимізації. Про це заявив генеральний директор Української аграрної конфедерації (УАК) Павло Коваль в інтерв'ю для інтернет-видання «АГРОІНСАЙДЕР», повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» спільно з Міністерством інфраструктури та європейськими фондами проводить переговори по залученню інвестицій у створення великого логістичного терміналу в Ковелі Волинської області.

 

Нам потрібно прибрати бар’єри, які не створюють додану вартість, а, навпаки, створюють «пляшкове горлечко» на цьому шляху: різне оформлення, різна сертифікація", — розповідає Коваль.

Директор УАК наголосив, що потрібно звернути окрему увагу на тарифи в точках концентрації логістичних систем, адже вони не є досконалими.

Ми втрачаємо товаропотік, перевалку і товарообіг за рахунок того, що у нас неадекватні тарифи в точках концентрації логістичних систем: у портах, в залізничних станціях, які стикуються з портами. Тому потрібно вдосконалювати саму організаційну складову роботи", — каже він.