друкувати


Названо причину відмови Ізраїлю від українських яєць

21 травня 2018, 15:31

У 2016 році Ізраїль відмовся від імпорту українських яєць через сальмонелу. Про це в коментарі розповів Gazeta.ua сказав виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.

Нагадаємо, що з 7 по11 травня в Україні з робочим візитом перебувала делегація ветеринарної служби Держави Ізраїль для оцінки системи державного контролю за виробництвом столових яєць та зняття заборони на їхній експорт до цієї країни.

Повідомляється, що Ізраїль відкрив Україні свій ринок яєць у 2015-му: фактично Україна співпрацювала з Ізраїлем 4 місяці, за цей період було експортовано 30,5 мільйона штук.

Однак офіційного підтвердження (наявності сальмонели в яйцях. – Ред.) Україна не отримала. Крім того, яйця мали всі належні сертифікати. Тепер Ізраїль провів оціночну місію щодо держконтролю за виробництвом експортної продукції, щоб відновити дозвіл на експорт", – прокоментував експерт.

Повідомляєься, що за результатами 2017 року, Україна експортувала яйця до ОАЕ, Іраку, Катару, країн Африки та Азії. Також відкрила два підприємства з правом торгівлі з ЄС.

Торік в Україні було вироблено 15,5 мільярда штук яєць. Із них підприємствами – 8,3 мільярда. Господарства населення – 7,1 мільярда штук. Традиційно попит на промислове яйце падає з травня по вересень, коли домашня птиця активно несеться. У цей період виробники продають товар нижче від собівартості. Ціна зростає в осінньо-зимовий період. Тоді намагаються компенсувати збитки отримані протягом весни та літа", – підсумував Сергій Карпенко.