друкувати


МХП програв змагання за французьку Doux

18 травня 2018, 19:30

Комерційний суд Ренна сьогодні виніс рішення щодо покупки компанії Doux на користь пропозиції консорціуму в особі французького великого виробника LDC, чинного акціонера Doux – Terrena, і компанії з Саудівської Аравії – Al-Munajem. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на Le Monde.

Нагадаємо, раніше французькі профспілки підтримали заявку конкурентів МХП на придбання Doux.

Таким чином, було прийнято рішення про ліквідацію Doux і її поглинання консорціумом вище згаданих компаній. Підкреслюється, що заявку було підтримано регіоном Бретань.

Видання пише, що скотобійня Шантон «принесена в жертву», проте робочі місця частково будуть збережені. В цілому нові покупці зобов'язалися зберегти 920 із 1 187 робочих місць.

Дені Ламбер, власник LDC, також зобов'язався побудувати нову скотобійню в Шатолене протягом двох років.

Він пообіцяв повернути ринок французької курятини, який сьогодні, як пише видання, поглинений імпортною продукцією. Ламбер оцінив інвестиції в 55 млн євро. До того ж регіон Бретань надасть фінансування в розмірі 12 млн євро.

Як повідомляє Le Monde, ця скоординована пропозиція була кращою, ніж заявка української МХП, яка передбачала збереження тільки 285 співробітників на перших порах.

Як припускає видання, прихід МХП на французький ринок, можливо, і підштовхнув LDC з'явитися на арені.