друкувати


В порту «Ольвія» відкрили новий зерновий термінал

19 травня 2018, 10:05

ТОВ «Вібо-ТРАНС» відкрило в порту «Ольвія» (Миколаївська область) новий зерновий термінал. Німецька компанія відмовилася будувати термінал в Україні через бюрократію. Про це повідомляє niknews.mk.ua.

Нагадаємо, в ураїнському порту Чорноморськ створять сучасний контейнерний термінал.

Загальна площа забудови становить 1,7 га, граничне добове вивантаження — 60 вагонів і 100 автомобілів, обсяг одноразового зберігання — 35 тис. тонн кукурудзи, є сертифіковані склади і сертифікована лабораторія. Термінал має нетипову для промислових об'єктів забарвлення і цілий ряд оригінальних технічних рішень: вентильовані підлоги підлогових складів, підземний пожежне водоймище, особливі арочні конструкції, які дозволяють встановити верхню механізацію (завантажувальні галереї) на даху арочного типу, замість типової 2-скатної. 

В цілому виробнича потужність першої черги нового зернового терміналу становить 800-900 тис. тонн на рік по кукурудзі. Для перевантаження плануються до використання наявні причали ДП «Стивідорна компанія Ольвія», а також абсолютно новий 300-метровий приватний причал «Єврозовнішторг».

За словами власника компанії «Вібо-Транс» Олександра Вотінцева, погрузка суден місткістю 25-30 тис. тонн на терміналі може проводитися вже сьогодні. 

До вересня наші партнери, компанія ЕВТ, планує завершити монтаж навантажувальних галерей і конвеєрів, тож тоді ми зможемо обслуговувати панамакси по 60-65 тис. тонн із частковою довантаженням на рейді Очакова. Є попередні проектні опрацювання по другій черзі будівництва. Розширення розвантажувальних фронтів, зерноочистка, збільшення одноразового зберігання до 100 тис. тонн. Але це залежить виключно від потреб клієнтів. За наявності необхідності за 10-12 міс. всі роботи повністю реалізовані. Адже щодо першої черги рішення про будівництво було прийнято в травні 2017 року, а в травні цього року ми вже ввели об'єкт в експлуатацію», — заявив інвестор будівництва.