друкувати


Наступного тижня відбудеться круглий стіл «Вплив неконтрольованого ринку пестицидів на екосистему України»

18 травня 2018, 18:00

23 травня 2018 року відбудеться круглий стіл «Вплив неконтрольованого ринку пестицидів на екосистему України», присвячений законопроекту №6606. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, авіакомпанії, які обробляють поля пестицидами, перевірятимуть на наявність сертифіката.

Круглий стіл ініційовано громадською спілкою «Українська промислова асоціація захисту рослин». До участі в обговоренні запрошено представників ГО «Українська промислова асоціація захисту рослин», Міністерства екології, ФАО (Food and Agricultural Organization), Держпродспоживслужби, ГО «Українська Бізнес-Асоціація», ГО «Всеукраїнська екологічна ліга», «Українського клубу аграрного бізнесу», ГО «Фумігаційна асоціація України», Всеукраїнської молодіжної організації «Студентська республіка», Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин  і Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва.  

У процесі роботи учасники розглянуть питання регулювання ринку агрохімікатів в Україні та ЄС, доцільності оновлення законодавчої бази, ймовірних наслідків цих змін для екосистеми нашої країни та їх впливу на здоров’я нації, а також розкриття промислового і наукового потенціалу України та запровадження інновацій на ринку ЗЗР.   

Довідково. Законопроект №6606 передбачає внесення змін у правила ввезення до України пестицидів. Він скасує вимогу Закону України «Про пестициди і агрохімікати», відповідно до якої обов’язковою умовою завезїння та застосування незареєстрованих в Україні пестицидів є документальне підтвердження їхньо державної реєстрації в країні, де вони виробляються.

Місце проведення: вул. Шовковична, 4, Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування  та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Початок роботи: 12.00.