друкувати


Фермери з Донбасу отримають молодняк домашньої птиці від ООН

18 травня 2018, 15:05

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) в рамках програми з реагування на надзвичайні ситуації в Україні надасть 2,75 тис. фермерам із Луганської та Донецької областей молодняк домашньої птиці. Про це повідомила прес-служба ФАО, передає УНІАН.

Нагадаємо, USAID профінансує створення в Україні демонстраційних центрів із дорощування молодняку телят.

«Кожен фермер отримує на вибір 30 курчат, 25 індичат або 25 каченят. Поставка молодняка сприятиме збільшенню виробництва яєць у самих господарствах і дасть їм можливість виходу на місцеві ринки», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, організація надасть птицю у 32 села Донецької області та 19 сіл Луганської області в період з 10 по 31 травня.

ФАО також повідомила, що раніше фермери отримали по 10 кг комплексного корму для забезпечення повноцінного харчування пташенят.

Це вже друга хвиля розподілу птиці в рамках поточного проекту з надання допомоги у надзвичайних ситуаціях. Наш досвід минулого року показує, що непрацевлаштована освічена молодь у сільській місцевості може легко отримати дохід від продажу вирощеної птиці. Жінки та студенти також можуть займатися невеликим бізнесом одночасно з повсякденною діяльністю", – цитує прес-служба програмного менеджера ФАО Андре Арріаза.