друкувати


При Мінагрополітики хочуть створити новий підрозділ із продовольства

18 травня 2018, 08:35

Комітет АПК при Торгово-промисловій палаті України (ТПП) ініціював створення в структурі Міністерства аграрної політики та продовольства нового підрозділу — Директорату продовольства, інновацій та схем якості. Про це повідомляє прес-служба Торгово-промислової палати України.

Нагадаємо, в Україні хочуть створити Національне бюро фінансової безпеки України.

Зазначається, що до функціоналу нового департаменту входитимуть оновлені напрями координації державної політики у сфері харчової промисловості, а також гарантування продовольчої безпеки держави.

Забезпечення сталого, ефективного, збалансованого і пропорційного розвитку харчової та переробної промисловості є одним із головних завдань державної економічної політики, реалізація якого виступає основною умовою забезпечення не тільки потреб внутрішнього ринку, а також формування потужного експортного потенціалу», — зазначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

Наразі єдиним структурним підрозділом, котрий займається формуванням та реалізацією державної політики в харчовій промисловості України є Департамент продовольства (самостійний структурний підрозділ у складі Міністерства аграрної політики та продовольства України).

«На нашу думку, така структура в Мінагрополітики дійсно потрібна. Створення такого директорату, це, передусім, вимога ЄС. Враховуючи сучасні тренди розвитку сфери виробництва, постачання, реалізації харчових продуктів, а також новітні споживчі уподобання населення, доцільно чітко виділити  сфери харчової промисловості, які потребують поглибленої уваги та активізації діяльності з боку державних органів, та функції такого органу, що не будуть дублюватися із іншими органами державного управління і відповідати кращим світовим практикам та досвіду провідних держав», — сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

На думку членів комітету, поглибленої уваги та активізації діяльності з боку державних органів потребують продовольча безпека; інновації у сфері харчової промисловості; скорочення втрат продовольства та харчових відходів; схеми якості харчових продуктів.