друкувати


Російський виробник міндобрив пішов з українського ринку

17 травня 2018, 08:35

Група ЄвроХім іде з ринку України, продала свою збутову "доньку" – Агроцентр ЄвроХім-Україна – компанії, пов'язаній з її колишнім менеджментом. Про це повідомляє прес-служба ЄвроХіму.

Нагадаємо, восени 2017 року Україна впровадила санкції до низки підприємств групи ЄвроХім, а також інших російських постачальників добрив. Торговельні обмеження було введено з 29 жовтня 2017 року. Влада мотивувала це тим, що компанії постачали продукцію в "ДНР" і "ЛНР".

Вартість операції та її умови не розкриваються.

Нещодавні дії влади України щодо обмеження постачань добрив іноземними компаніями, а також очікування подальшого погіршення ділової кон'юнктури на цьому ринку зумовили таке рішення групи", – зазначає ЄвроХім.

ЄвроХім має намір продовжити консультації з українською владою про майбутні можливості в Україні через своє європейське представництво, тоді як група зосередить свої зусилля на інших ринках, котрі зростають.

У грудні українська влада наклала повну заборону на імпорт гранульованої та кальцинованої аміачної селітри, а також сульфату амонію російського виробництва з 1 березня 2018 року до кінця 2019 року.