друкувати


МВФ гальмує процес запровадження податку на виведений капітал — заява

16 травня 2018, 07:35

Міжнародний валютний фонд як основний кредитор України гальмує процес запровадження податку на виведений капітал через побоювання значних втрат на початковому етапі. Про це заявила голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Нагадаємо, в Україні хочуть ввести ще один податок.

Южаніна вважає, якщо не запроваджувати податок на виведений капітал, то уряд має надати бізнесу інші інструменти зменшення податкового навантаження й у такий спосіб захистити малий і середній бізнес.

«Уряду необхідно повернутися обличчям до вимог українського бізнесу – надати обґрунтовані докази МВФ для того, щоб він змінив думку і підтримав запровадження ПнВК в Україні, або знайти альтернативу, що захистить й дасть поштовх розвитку малих і середніх підприємств. Без МСБ в нас немає майбутнього, адже великі платники податків, отримуючи надприбутки, можуть у будь-який момент піти з України – працювати в іншій юрисдикції, сплачуючи податки в інших країнах, тоді як малий і середній бізнес є і залишиться наріжним каменем української економіки», – говорить Южаніна.