друкувати


Зерновики – проти закриття малоефективних залізничних станцій, – УЗА

13 травня 2018, 10:38

Українська Зернова Асоціація (УЗА) виступила проти закриття малоефективних залізничних станцій, що забезпечують перевезення зерна від елеваторів до порту. Про це заявив президент Української Зернової Асоціації Микола Горбачов під час проведення засідання робочої групи з питань удосконалення процесу логістики зернових, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» (УЗ) розглядає можливість закриття або консервації станцій, які недостатньою мірою задіяні в роботі з вантажами.

Повідомляється, що загалом «Укрзалізниця» запропонувала список близько 170 станцій, котрі підлягають закриттю. За результатами обговорення було вирішено передати цей список учасникам зернового ринку, які протягом двох тижнів повинні проаналізувати важливість цих станцій та можливість вдосконалення відповідних елеваторів.

Крім того, ми звертаємося до Міністерства аграрної політики та продовольства з проханням надати інформацію щодо виробництва зерна у розрізі районів окремих областей. Виходячи з даних міністерства та бачення бізнесу, ми зможемо долучити до обговорення керівництво областей та разом із УЗ визначити необхідність та важливість ініціативи по закриттю залізничних станцій. Адже вантажні зернові станції – важлива ланка логістичного ланцюга, а їх закриття не повинно призвести до появи проблем у аграрія-виробника", – сказав М. Горбачов.