друкувати


Дніпро виділив 1,25 млн грн на «теплі кредити»

11 травня 2018, 18:00

Влада Дніпра виділила 1,25 млн грн на міську програму співфінансування «теплих кредитів» – «Енергоефективна оселя». Про це повідомляє Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Державного агентства з питань енергозбереження та енергоефективності України (Держенергоефективності).

Нагадаємо, що в областях України відшкодовують 10-20% вартості сонячних панелей.

Повідмляєься, що на сесії Дніпровської міської ради місцеві депутати затвердили програму здешевлення «теплих кредитів» для ОСББ та приватних домогосподарств. На її реалізацію у 2018 р. вже виділено 1,25 млн гривень.

За умовами програми з міського бюджету надається відшкодування частини суми «теплих кредитів»:

30% – для ОСББ/ЖБК;

30% – для приватних домогосподарств;

60% – для власників приватних будинків, які є учасниками бойових дій на території проведення ООС (АТО) чи членам їхніх родин.

Міська програма стала результатом плідного тісного партнерства міської ради та Держенергоефективності у питаннях енергоефективності. Агентство поділилося досвідом реалізації програми «теплих кредитів» на державному рівні, продемонструвало успішні історії утеплення населення та ОСББ і надало усі необхідні консультації для впровадження подібної програми у м. Дніпро", – прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Приватні домогосподарства мають гарну можливість замінити газовий котел на твердопаливний, отримавши 50%-ву компенсацію за «теплим кредитом»:

30% – від міста;

20% – від держави. 

Ті, хто утеплює індивідуальне житло, зможе одержати відшкодування 65% суми «теплого кредиту». Ще більший інтерес до енергоефективних заходів мають ОСББ, для яких передбачено компенсацію понад 70% суми «теплого кредиту». 

Також повідомляється, що станом на 10 травня, в Україні діє 135 місцевих профінансованих програм (18 обласних, 51 районних, 66 міських). На їхню реалізацію у місцевих бюджетах виділено понад 120 млн грн, що на 25% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (89 млн гривень).