друкувати


Уряд створив план розвитку малого і середнього бізнесу в Україні до 2020 року

11 травня 2018, 07:30

10 травня Кабінет Міністрів України ухвалив план заходів щодо реалізації розробленої Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) Стратегії розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року. Про це інформує портал Кабінету міністрів України, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що середній аграрний бізнес в Україні не зацікавлений в участі у програмі часткової компенсації вартості придбаної сільгосптехніки вітчизняного виробництва, на реалізацію якої уряд у поточному році направив 945 млн грн. 

Повідомляється, що План передбачає реалізацію низки завдань: створення порталу МСП на базі офіційного сайту Мінекономрозвитку; створення Офісу розвитку МСП при Мінекономрозвитку; реалізацію пілотного проекту з часткового гарантування кредитів для МСП; реалізацію пілотного проекту створення регіональної мережі центрів підтримки підприємництва; запровадження програм розвитку МСП відповідно до пріоритетів інших стратегічних та програмних документів; удосконалення регуляторних процедур, які регулюють діяльність МСП.

В Україні діють майже 2 мільйони малих та середніх підприємств, які створюють понад половину всього валового продукту країни. Уряд та Мінекономрозвитку розуміють важливість підтримки та сприяння розвитку цього сектору економіки. Саме з цією метою ми ухвалили Стратегію розвитку малого і середнього підприємництва. Ухвалений сьогодні план, у свою чергу, покликаний активізувати та підвищити ефективність роботи уряду щодо імплементації прописаних у Стратегії напрямів", — зазначив перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Також повідомляється, що Стратегія розвитку малого і середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року — це стратегічний документ, котрий містить низку напрямів створення сприятливого середовища для його розвитку, розширення доступу до фінансування, спрощення податкового адміністрування, популяризація підприємницької культури та розвиток підприємницьких навичок, підвищення конкурентоспроможності та інноваційного потенціалу малого й середнього підприємництва.