друкувати


На приватизацію уряд виставить два агрогіганти

10 травня 2018, 15:00

Сьогодні Кабінет Міністрів України на своєму засіданні затвердив перелік об'єктів приватизації об'єктів державної власності на 2018 рік, до якого увійшли 26 підприємств. Про це повідомляє «Економічна правда».

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що початок малої приватизації розпочнеться з червня поточного року.

За інформацією в.о. голови Фонду державного майна України (ФДУ) Віталія Трубарова, до переліку об'єктів приватизації на 2018 рік увійшли, зокрема, ПАТ «Центренерго», низка обленерго і теплоелектроцентралей, ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», вугільна компанія «Краснолиманська», «Азовмаш», «Турбоатом», «Електроважмаш», «Сумихімпром», Одеський припортовий завод, Запорізький титано-магнієвий комбінат, «Украгролізинг», ПАТ «Аграрний фонд» та Державна продовольчо-зернова корпорація.

Очікується, що продаж цих об'єктів принесе державному бюджету 21,3 млрд грн.

У повідомленні йдеться, що Кабмін доручив уповноваженим органам управління об'єктами держвласності в місячний термін, з моменту ухвалення рішення про приватизацію, забезпечити передачу органам приватизації функцій з управління ними.