друкувати


10 травня Кабмін затвердить перелік найбільших об'єктів для приватизації у 2018 році, – ФДМУ

9 травня 2018, 16:00

10 травня на своєму засіданні Кабінет Міністрів України планує затвердити перелік найбільших об'єктів для приватизації у 2018 році, що запустить процес підготовки їх до продажу, який може стартувати наприкінці осені цього року. Про це заявив в.о. голови Фонду держмайна України (ФДМУ) Віталій Трубаров в ефірі «5 каналу», повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що Фонд держмайна озвучив ТОП-об'єкти для приватизації у 2018 році.

В. Трубаров наголосив, що ФДМ максимально швидко після засідання Кабміну запустить всі необхідні процедури, зокрема з відбору радників.

Відповідаючи на запитання про терміни приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ), конкурси з продажу якого в 2017 року двічі завершилися безрезультатно, В. Трубаров назвав цей об'єкт «найпроблемнішим» і закликав не поспішати з новою спробою його реалізації через невирішені боргові проблеми.

Найголовніша проблема – це його борги, які закріплені рішенням судів. На жаль, на сьогоднішній момент ми лише підходимо до вирішення разом із нашими міжнародними радниками до питання, пов'язаного з можливістю реструктуризації боргових зобов'язань", – сказав він.

І додав:

Поки що ми не знайшли рішення, що робити з ними, його зараз не потрібно виставляти. У нас ще є час. У цій ситуації краще не поспішати".

Також він сказав, що «є небезпека, що процедури, які ми запустимо в цьому році, до кінця року не встигнуть, і ми частину об'єктів перенесемо на початок 2019 року».