друкувати


США ввели санкції для 155 видів українських товарів, — МЕРТ

9 травня 2018, 09:31

26 квітня Офіс торгового представника США призупинив для частини українських товарів дію торговельних преференцій через недостатню боротьбу уряду України з порушенням авторського права. Про це повідомляє сайт Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ).

Нагадаємо, що для українських виробників м'яса птиці відкриється ринок США.

В повідомленні ідеться, що генералізована система преференцій дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3 500 видів товарів з України. Під дію обмеження потрапили 155 видів товарів, зокрема деякі продукти харчової, легкої, деревообробної промисловості, машинобудування, деякі електроприлади.

З повним переліком товарних груп, які з 26 квітня не користуються правом безмитного ввезення на територію США, можна ознайомитись за посиланням: http://bit.ly/2HUpPfC

Мінекономрозвитку перебуває в постійному діалозі з урядом США та працює над вирішенням проблеми. Водночас, зняття обмежень у рамках Генералізованої системи преференцій значною мірою залежить від ухвалення Верховною Радою України проекту закону №7466, відомого як законопроект «Про організації колективного управління», — повідомила прес-служба МЕРТ.

Також у повідомленні йдеться, що проект закону №7466 розробило Мінекономрозвитку. Його мета — встановлення в Україні ефективної та прозорої системи колективного управління майновими правами у сфері авторського права і суміжних прав.