друкувати


ФДУ оголосив тендер на оренду землі в Прип’яті під СЕС

8 травня 2018, 16:17

Фонд державного майна України (ФДУ) офіційно оголосив конкурс з оренди великої ділянки землі у Прип‘яті під потужну сонячну електростанцію. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови ФДУ Дмитро Парфененко, повідомліє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що у 2017 році виробництво електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) встановило новий рекорд, склавши четверту частину від загального обсягу в світі.

Дмитро Парфиненко повідомив, що разом з Державне агентство України з управління зоною відчуження ФДУ дуже ретельно готували цей конкурс і далі робитимуть усе, щоб він відбувся на найвищому рівні.


З 10 до 22 травня включно приймаємо заявки на участь у конкурсі. Прогнозуємо, що інвесторів, бажаючих розвивати зелену енергетику і скористатися нашою пропозицією, буде немало, – написав він.

За його даними, в оренду пропонується частина споруди «Інженерна споруда системи охолодження об’єктів ЧАЕС» загальною площею 2500 тис. м2 у м. Прип’ять, вул. Житомирська, 1. Стартова орендна плата за базовий місяць оренди (березень 2018) становить 14,17 тис. грн без

Початковою орендною платою стане найбільший розмір орендної плати, запропонований учасником в конкурсній пропозиції у день проведення торгів. Строк оренди: 49 років. Сам конкурс буде проведено 29 травня 2018 року.


Серед умов конкурсу – наявність в орендаря, його засновників або профільного інвестора досвіду будівництва та експлуатації фотоелектричної сонячної електростанції потужністю не менше 50 МВт. Зазначу, що сонячна станція потужністю 100 МВт, яку передбачається побудувати у Прип‘яті, розрахована на забезпечення електроенергією приблизно 30 тисяч домогосподарств. Ціле містечко! Важко переоцінити користь для екології, враховуючи, скільки надійшло б СО2 в атмосферу при виробництві такого ж обсягу електроенергії тепловими електростанціями, – написав заступник голови ФДУ.