друкувати


Державна продовольчо-зернова корпорація України почала використовувати систему аграрних товарних розписок

8 травня 2018, 08:30

Для вдосконалення процедури співпраці з вітчизняними сільгоспвиробниками, в рамках форвардної програми (закупівлі зерна майбутнього врожаю), Державна продовольчо-зернова корпорація України (ПАТ ДПЗКУ) почала використовувати систему аграрних товарних розписок. Про це повідомляє прес-служба ПАТ ДПЗКУ.

Нагадаємо, що аграрії отримали понад мільярд гривень через аграрні розписки.

В повідомленні ідеться, що умовами аграрної товарної розписки є обов’язкова поставка товаровиробником узгодженої сільськогосподарської продукції Держкорпорації. Попередню оплату виробник отримує навесні, а поставка продукції здійснюється восени.

В даному випадку аграрна розписка суттєво зменшує ризик невиконання сторонами своїх зобов’язань за договором поставки зерна майбутнього врожаю, — повідомляє прес-служба.

Починаючи з цього року, Державна продовольчо-зернова корпорація України планує перевести більшість сільгоспвиробників, котрі беруть участь у форвардній програмі, на аграрні розписки, що, у свою чергу, забезпечить більшу надійність ДПЗКУ та прискорить процедуру погодження та отримання попередньої оплати виробником за зерно майбутнього врожаю.

Таким чином, ДПЗКУ зацікавлена в участі проекту впровадження аграрних розписок в Україні та намагатиметься надавати вітчизняним сільгоспвиробникам більше дієвих можливостей фінансування їхнього агробізнесу", — пояснюють у ПАТ ДПЗКУ.