друкувати


Ринок України — в топі найвразливіших серед країн, які розвиваються, — експерти

7 травня 2018, 09:29

Ринки України, Китаю, Аргентини, ПАР і Туреччини є найбільш уразливими серед всіх країн, що розвиваються з точки зору потреб у фінансуванні, достатності резервів, оцінки активів, якості інститутів і торгової стійкості. Про це йдеться в новому травневому огляді Інституту міжнародних фінансів (IIF), повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що у 2017 році обсяги прямих іноземних інвестицій в аграрну галузь зросли на 16,7% і склали $586,2 млн.

В повідомленні ідеться, що експерти оцінювали потенційні зміни інтересу інвесторів до активів emerging markets в умовах зміцнення долара, зростання процентних ставок і посилення торговельних суперечок.

Туреччина, Аргентина, ПАР, Україна і Індія, мають найвищу потребу у фінансуванні, — пишуть експерти IIF.

За їхніми оцінками, найбільш помітні поліпшення в порівнянні з минулим роком, в тому числі з точки зору зниження потреб у фінансуванні та підвищення привабливості активів, показала Індонезія. Ситуація покращилася в Малайзії, Чилі, Єгипті та Бразилії.


Найбільше погіршились позиції Індії, що багато в чому пов'язане зі збільшенням дефіциту поточного рахунку її платіжного балансу. Порівняльне підвищення ризиків також спостерігається в Туреччині, Польщі та Україні, — зазначили фахівці.