друкувати


Рейтинг депутатів за кількістю поданих законів

7 травня 2018, 08:30

У квітні 2018 року найбільше законодавчих ініціатив аграрного спрямування  подав до парламенту народний депутат від Об’єднання «Самопоміч»  Іван Мірошніченко, який написав 11 законопроектів. Про це пише «Слово і Діло», повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що аграрний комітет підтримав законопроект по боротьбі з земельним рейдерством: депутати проголосували за проект закону №8121 від 22.03.2018 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», одним із авторів якого є Іван Мірошніченко.

В повідомленні ідеться, що минуго місяця законотворча діяльність політиків значно активізувалася: у Верховній Раді було зареєстровано 122 проекти законів. З них Президент України ініціював 2, Кабінет Міністрів – 17, народні депутати – 103 документи.

Повідомляється, що лідерами за кількістю поданих до Ради законопроектів стали члени фракції «Блоку Петра Порошенка», які підготували 45 законодавчих ініціатив. До трійки переможців у квітні також увійшли нардепи від БПП Роман Мацола та Андрій Шинькович, які розробили по 13 законопроектів, а також Михайло Довбенко, котрий подав 12 документів. Сергій Рудик та Роберт Горват написали по 11 документів.

На один законопроект менше підготували в «Народному фронті»: із 44 проектів законів Хвіча Мепарішвілі підготував 9, Валерій Лунченко став автором 8, а ще 6 документів підготував Андрій Іванчук.

Також в повідомленні ідеться, що представники «Самопомочі» внесли до Ради 30 проектів законів, а рекордсменом за кількістю поданих у квітні до Верховної Ради України законопроектів  став Іван Мірошніченко, який написав 11 законодавчих ініціатив.

Законотворча діяльність фракції «Батьківщини» вилилася в 27 зареєстрованих проектів законів. Представники групи «Відродження» написали 25 проектів законів, «Воля народу» – 24, Опоблок – 19. Серед позафракційних парламентарів більше за всіх займалися розробкою нових законів Євген Мураєв (9 законопроектів), Ірина Геращенко (8) та Ірина Констанкевич (5).