друкувати


Україна отримала перших сертифікованих спеціалістів з експорту

2 травня 2018, 07:35

Наприкінці квітня український бізнес поповнився новими експортерами-практиками. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Нагадаємо, національну програму освіти експортерів запустили наприкінці листопада.

41 компанія успішно завершила просунутий рівень безкоштовного освітнього курсу Export Revolution Ukraine та отримала міжнародні сертифікати, які підтверджують їхню експортну готовність.

Системна підтримки експорту – один із ключових пріоритетів уряду, які необхідні для росту ВВП на 5-7%. А зміцнення навичок і компетенцій та освіта для експортерів є важливим елементом цього пріоритету, бо якісний експорт починається з релевантних та практичних знань", - зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

За її словами, навчальні програми та схожі освітні заходи для експортерів - це важливі пункти програми підтримки українських експортерів та частина  Експортної стратегії України, яка імплементується урядом. Вона зазначила, що участь у цьому міжнародному курсі дає реальні знання та сприяє більшій готовності компанії до експорту, а це, у свою чергу, збільшує наш експорт на іноземні ринки, адже експорт - це командна гра.

Практичний освітній курс Export Revolution Ukraine, реалізований Офісом з посування експорту, за підтримки Мінекономрозвитку та Інституту маркетингу Естонії. Це унікальний інструмент для підвищення експортної готовності українського бізнесу.

Протягом шести місяців 107 учасників із 68 компаній з різних куточків України під керівництвом досвідчених міжнародних експертів опановували практичні інструменти для експорту та вчилася впроваджувати їх у своїй компанії.