друкувати


IKEA допоможуть зайти на український ринок

30 квітня 2018, 17:05

Кабмін створить міжвідомчу робочу групу для сприяння процесу виходу шведської торгової мережі IKEA на ринок України. Про це на сторінці у Facebook повідомив директор UkraineInvest Даніель Білак.

Уряд створить міжвідомчу робочу групу. Для комплексного й ефективного вирішення питань сертифікації продукції, ліцензування, митних питань будуть запрошені представники Київської міськдержадміністрації. Це допоможе IKEA якомога швидше відкрити свої фірмові магазини в Україні, — повідомив директор UkraineInvest Даніель Білак у Facebook.

У грудні минулого року шведська мережа товарів для дому офіційно заявила про плани виходу на український ринок.

Перші думки про це керівництво IKEA озвучило ще у 2005 році. Тоді під Києвом планували побудувати торгово-розважальний центр. Для цього потрібно було пожертвувати 70 га лісу.

IKEA мала намір вкласти близько $1 млрд у торгові центри по всій Україні. Київський центр площею 150 тис. кв м оцінювали в $300 млн.

Щоправда 2007-го КМДА відмовилася виділяти IKEA ділянку в 55 га. Запропонували землю на території Київського танково-ремонтного заводу в Дарницькому районі. Від неї шведська мережа відмовилися.