друкувати


Названо головні річкові термінали України — рейтинг

12 квітня 2016, 13:53

Світловодський річковий термінал зайняв перше місце в рейтингу річкових терміналів України за 2015 рік. Про це свідчать дані головного елеваторного сайту країни Elevatorist.com.

Потужність одночасного зберігання зерна лідера рейтингу складає 94 тис. т, а відвантаження у водний транспорт - 4 тис. т на добу. Даний елеваторний комплекс належить групі компаній «УкрАгроКом» та «Гермес-Трейдинг».

Відзначається, що в рейтинг також увійшли філія «Козацьке», «Новоодеський» і «Переяславський», що належав компаніі НІБУЛОН з потужністю зберігання по 76 тис. т кожен, а також філії «Кам'янка-Дніпровська» (75,6 тис. т), «Кременчуцький» (75,6 тис. т), «Вітове» (75,2 тис. т), «Градизьк» (42,2 тис. т).

У рейтинг також потрапили два підприємства «Державної продовольчо-зернової корпорації» (ДПЗКУ) — «Голопристанський елеватор» (41,7 тис. т) і «Великолепетиський елеватор» (39 тис. т).

Рейтинг річкових зернових терміналів складено на основі інформації прес-служб компаній, що беруть участь в ньому, а також на основі відкритих даних, які опубліковані на їх офіційних сайтах.