друкувати


Агросектор просить призначити аграрного міністра, бо геть біда

27 квітня 2018, 07:30

Голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар наполягає на необхідності негайного призначення міністра АПК. Про це вона заявила на засіданні круглого столу з питань регіональних концепцій щодо санітарних та фітосанітарних заходів та сприяння експорту сільськогосподарської продукції, ініційованого Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, повідомляє сайт Асоціації.

Нагадаємо, що Гройсман та Порошенко розглядають три кандидатури на посаду нового аграрного міністра.

У повідомленні ідеться, що на заході, організованому за участі американських експертів, представників українських органів влади та бізнес-сектору, обговорювалась низка тем, що стосуються висвітлення проблем із фітосанітарною ситуацією в аграрній галузі, які перешкоджають експорту української продукції.

Зокрема, обговорювалась стаття 6 Угоди Світової організації торгівлі (СОТ) з питань санітарних та фітосанітарниїх заходів, яка передбачає застосування державою-учасницею СОТ принципу регіоналізації.

Ірина Паламар відзначила, що важливим фактором негативної епізоотичної ситуації в Україні голова АТУ вважає неможливість чіткого керування процесами боротьби з АЧС через відсутність офіційного очільника Міністерства агрополітики, який би ефективно контролював роботу всіх ланок у даному напрямку.

Потрібно якнайшвидше вирішити питання із призначенням Міністра АПК, професіонала, який би взяв на себе відповідальність за налагодження санітарних та фітосанітарних заходів у країні", — сказала вона.