друкувати


У 2018 році в Україні може зникнути до 10-ти банків

27 квітня 2018, 08:28

У 2018 році до 10-ти банківських установ можуть добровільно покинути ринок і злитися з конкурентами. Про це пишуть експерти «Фінансового клубу», повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що аграрії бачать корупцію в обмеженні кола банків, які компенсуватимуть кредити за бюджетний кошт.

В повідомленні йдеться, що минулого року Нацбанк вивів з ринку всього дев'ять банків: Платинум Банк, банк «Народний капітал», Фортуна-банк, Вектор Банк, Фінбанк, Діамантбанк, банки «Новий», «Гефест» і «Богуслав». У в 2014-2015 роках Нацбанк визнавав неплатоспроможними по 33 банки в рік, у 2016-му — 21 установу.

Водночас торік банки почали активно користуватися можливістю добровільної здачі ліцензії. У 2017-му завершили роботу на банківському ринку банк «Фінансовий партнер» (червень), Апекс-банк (серпень), Промислово-фінансовий банк (вересень), Кредит Оптима Банк (листопад).

У цьому році тенденція продовжилася, кажуть експерти.

Працювати банкам зараз дуже непросто. Це й необхідність докапіталізації, і необхідність підтвердження своєї стратегії. Треба постійно мати ресурси для діяльності твоєї установи", — пояснив голова правління банку «Глобус» Сергій Мамедов.

У березні 2018 року добровiльно покинув банківський ринок БМ Банк. Аналогічне рішення можуть прийняти акціонери Діві Банку.

Також повідомляється, що у 2018 році на ринку відбуватимуться і злиття банків.

23 квітня загальна збори акціонерів Скай Банку доручив наглядовій раді провести переговори з банком «Січ» про проведення реорганізації за спрощеною процедурою і вжиття відповідних заходів. Закон «Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків» був прийнятий ще наприкінці березня 2017 року. Однак за рік ним скористалися тільки Експрес-банк і Індустріалбанк, які входили в одну банківську групу", — ідеться в повідомленні.