друкувати


Новий транш від ЄС надійде після скасування мораторію на експорт лісу, — Данилюк

26 квітня 2018, 17:20

Для отримання нового траншу макрофінансової допомоги від ЄС Україні потрібно провести низку реформ, зокрема скасувати мораторій на експорт лісу-кругляка. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк на своїй сторінці у Facebook за підсумками зустрічей з представниками Європарламенту.

За його словами, в Європі цінують зроблені Україною кроки у боротьбі з корупцією, зокрема створення НАБУ, НАЗК та електронної системи автоматичного відшкодування ПДВ.

Водночас, повністю погоджуюся з євродепутатами — у нас попереду ще дуже багато роботи, й Україна не має права зупинятися на досягнутому. До затвердження нової програми маємо виконати заходи, які залишилися невиконаними з попередньої, третьої програми макрофінансової допомоги ЄС", — зазначив Данилюк.

За його словами, серед умов отримання Україною нового траншу макрофінансової допомоги є створення автоматичної системи верифікації е-декларацій, впровадження кредитного реєстру НБУ, створення реєстру кінцевих бенефіціарів власників компаній, а також скасування мораторію на експорт лісу-кругляка.

З огляду на чутливість цього питання шукаємо шляхи деполітизації ситуації та виходу на спільну позицію", — додав міністр, коментуючи умову про скасування мораторію.