друкувати


«Аграрний фонд» і турецька компанія «Аlapala» уклали договір на поставку обладнання для борошномельного комплексу вартістю €2,5 млн

26 квітня 2018, 12:31

У столиці Турецької Республіки місті Анкара відбулося підписання контракту на поставку обладнання для борошномельного комплексу між ДП ПАТ «Аграрний фонд» та турецькою компанією «Alapala Makina Gida Sanayi Ve Ticaret A.Ş.», вартістю €2,5 млн євро, аналогів якого в Україні немає. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Аграрний фонд».

Нагадаємо, що український виробник борошна виходить на ринок Нігерії.

Повідомляється, що підписання контракту відбулося по завершенню засідання Міжурядової українсько-турецької комісії торговельно-економічного співробітництва 12 квітня.

На зустрічі були присутні перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, міністри та представники уряду Турецької Республіки.

Голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко зазначив, що на сьогодні аграрний сектор є одним із найпривабливіших для залучення іноземних інвестицій в Україні, і над цим працює як приватний, так і державний сектор економіки.

Попит на продукцію українського агарного виробництва та продукти його переробки щороку зростає, а Україна має всі можливості його задовольняти. Аграрний фонд уклав вигідний контракт із турецькою компанією «Alapala» на умовах залучення товарного кредиту строком на три роки. І вже за півтора року в Україні буде нове високотехнологічне виробництво, яке задовольнить потреби українських виробників", – додав Андрій Радченко.

Вартість першої частини рамочного контракту – €2,5 млн євро.Сума товарного кредиту –  €2 євро.

Виробничі потужності майбутнього борошномельного комплексу – переробка 300 тонн зерна за добу. Підприємство буде устатковане високотехнологічним обладнанням, аналогів якого в Україні ще немає.

Обладнання настільки високого рівня дасть можливість розширити лінійку продукції (хлібопекарські ті кондитерські суміші, вітамінізоване борошно), яка повністю задовольнить потреби українських сімей, а також виробників кондитерських, хлібобулочних та макаронних виробів.

Виробництво обладнання відбуватиметься протягом 6 місяців. Згодом – доставка в Україну, монтаж та запуск виробництва. Введення борошномельного комплексу в експлуатацію буде орієнтовно через 18 місяців.

Наразі ПАТ «Аграрний фонд» розглядає чотири області, де може бути побудований майбутній борошномельний комплекс – Київська, Черкаська, Харківська, Вінницька. Вибір саме цих областей обумовлений тим, що тут є всі необхідні складові для успішної роботи нового борошномельного підприємства: сировина, велика кількість споживачів та дефіцит переробних підприємств.