друкувати


Україна виконала лише одну з умов ЄС для отримання чергового траншу – щодо заборони експорту лісу-кругляка

26 квітня 2018, 11:30

Україна виконала одну з чотирьох раніше невиконаних умов за програмою макроекономічного фінансування умову – щодо заборони експорту лісу. Про це повідомила керівник головного директорату Єврокомісії (ЄК) з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова на засіданні комітету ЄК з питань бюджетного контролю, пише УНІАН.

Нагадаємо, що п'ятий транш у розмірі $1,9 млрд від МВФ може стати останнім для України до 2020 року у зв’язку з проведенням виборів.

За словами експерта, інші три Україна також здатна виконати, щоб отримати новий пакет макрофінансування ЄС у розмірі 1 млрд євро.

Щодо заборони на ліс – ми знайшли арбітражний процес у рамках Угоди про асоціацію. Це вже зроблено. Було прийнято реєстрацію (введення кредитного реєстру Національного банку України). Що ж до автоматичної верифікації електронних декларацій разом із пошуком кінцевих бенефіціарів, то з програмним забезпеченням, я гадаю, умови будуть виконані", – сказала Матернова.

До того ж представник ЄК назвала вимоги, прописані в попередньою програмою фінансування на Україні, амбітними й безпрецедентними.

Немає жодної країни в ЄС, яка перевіряла офіційного власника. Я думаю, справедливо сказати собі, що ми були дуже амбітними. Зараз із урядом працюють європейські експерти, ми намагаємося знайти шлях, який дозволить нам сказати, що умови виконано", – сказала Матернова.