друкувати


Україна розширюватиме торгово-економічні відносини з Кореєю, – Держпродспоживслужба

25 квітня 2018, 14:02

Для розширення торгово-економічних відносин з Кореєю голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) Володимир Лапа у складі української урядової взяв участь у роботі 4-го засідання Міжурядової українсько-корейської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, яке відбулося 24 квітня 2018 року у м. Сеул (Республіка Корея). Про це повідомляє сайт відомства.

У рамках Міжурядової комісії Володимир Лапа провів дві зустрічі за профільними напрямками діяльності Держпродспоживслужби: з Міністерством сільського господарства, лісництва та розвитку сільського господарства та з Міністерством безпечності харчових продуктів і лікарських препаратів Республіки Корея.

Під час обох зустрічей голова Держпродспоживслужби обговорив зі своїми корейськими колегами питання розширення співпраці з Республікою Корея в сфері ветеринарії та безпечності харчових продуктів.

Особливу увагу сторони приділили процесу акредитації експорту української продукції тваринного походження на ринок Кореї. Зокрема, йшлося про завершення акредитації експорту м’яса птиці українського виробництва та про реєстрацію потужностей, які експортують молочну продукцію на корейський ринок", – ідеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби Держпродспоживслужби, лише за останній рік Міністерством безпечності харчових продуктів і лікарських препаратів Республіки Корея було схвалено на експорт в Корею продукції 12 молочних підприємств. Робота в даному напрямку триває.

Учасники зустрічей також обговорили питання розширення списку експортерів молочних продуктів, а також можливий експорт яєчних термічно оброблених продуктів.

Крім того Володимир Лапа зі своїми корейськими колегами проаналізували процедуру та етапи експорту іншої продукції тваринного походження, яка може становити потенційний інтерес для українських виробників", – йдеться у повідомленні.

Сторони обмінялися контактами та домовилися активізувати роботу за низкою напрямів економічної співпраці.

Прес-служба нагадує, що Володимир Лапа перебуває з візитом у Республіці Корея у складі української урядової делегації під головуванням першого віце-прем'єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

У рамках візиту представники урядової делегації 23 квітня 2018 р. взяли участь у роботі шостого Українсько-корейського економічного бізнес-форуму, під час якого відбулися зустрічі з близько 120 представниками корейських компаній, які зацікавлені в налагодженні співпраці з Україною як в питаннях імпорту, так і експорту.

Під час форуму представники української делегації ознайомили корейських партнерів з політикою інвестування, наявними економічними проектами та перспективами інвестицій в різні сектори української економіки.

Бізнес-форум відбувався напередодні четвертого засідання міжурядової Українсько-корейської торговельно-економічної комісії.