друкувати


Щоб купити Doux, МХП доведеться обійти сімох конкурентів

23 квітня 2018, 18:29

До господарського суду Ренна, станом на 21 квітня, було подано 8 пропозицій про придбання компанії Doux. Про це повідомляє пише eurodif-fo.com.

Нагадаємо, що «Миронівський хлібопродукт» зробив пропозицію французам щодо купівлі компанії Doux Group із сумою інвестицій в обсязі близько EUR 100 млн. Таку інформацію AgroPolit.com у ексклюзивному коментарі підтвердив власник агрохолдингу Юрій Косюк.

Повідомляється, що рішення очікується 18 травня.

Як пише видання, на додаток до вже відомої спільній заявці групи LDC, саудівської компанії Al-Munajem і Les Volailles de Plouray, а також української МХП, з'явилося ще 4 пропозиції. Це, зокрема, британська компанія Chesterfield Poultry, виробник халяльного м'яса курки, яка, серед іншого, пропонує взяти на себе бійню в Шантон з її 145 співробітниками.

Також була подана спільна заявка Yer Breizh, до якої увійдуть LDC, регіон Бретань, чинний акціонер Doux – Terrena, компанії Triskalia і Al-Munajem. Ця пропозиція виділяється тим, що спільна заявка охоплює племінні ферми, інкубаторій La Harmoye в Кот-д'Армор, ділянку Bannalec в Фіністер, загалом 97 співробітників.

Серед нових претендентів – німецька компанія Saria і французька група Foch Investissement.

Відзначається, що заявка МХП не змінилася.

Цей діапазон пропозицій показує, що є інтерес до реорганізації французького сектора птахівництва", – відреагувала представник профспілкового руху Doux Надін Урман (Nadine Hourmant).