друкувати


Урожайність зернових можна підвищити на 8 млн тонн, – НААН

24 квітня 2018, 08:28

Завдяки розробкам Національної академії аграрних наук, Україна може підвищити урожайність зернових додатково на 8 млн тонн. Про це сказав президент НААН Ярослава Гадзало у своїй доповіді «Про підсумки діяльності Національної академії аграрних наук України за 2017 рік та основні завдання на перспективу», пише сайт Академії, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що деградація села загрожує Україні продовольчою кризою. 

За словами Ярослава Гадзала, в НААН розроблено проект Стратегії відновлення та розвитку зрошувальних та дренажних систем в Україні до 2030 року, реалізація якої може підвищити урожайність.

Завдяки цьому щорічно додатково планується отримувати 8 млн тонн зернових, 3,5 млн тонн технічних культур та 11 млн тонн плодоовочевих загальною вартістю біля 135 млрд гривень", – сказав президент НААН.

Також, за його словами, до Національного генетичного банку України залучили 3 тис. зразків генофонду рослин з 56 країн світу:  1563 зразки – з України, 1485 – із зарубіжних країн.

Проведено експедиції до Кіровоградської, Полтавської, Дніпропетровської і Харківської областей для збору місцевих зразків генофонду рослин. Зібрано 417 зразків, які належать до 164 видів рослин, з яких 76 культурних і 88 дикорослих", – зазначив Я. Гадзало.