друкувати


В Раді зареєстрували законопроект, який визнає безпілотники сільгосптехнікою

23 квітня 2018, 15:26

Народні депутати зареєстрували в парламенті законопроект №4024а «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу», який  розширить список техніки для фермерства, що підлягає дотуванню. Про це повідомляється на офіційному порталі Верховної ради України, пише agro-yug.com.ua.

Нагадаємо, що на думку експертів, стимулювати попит на вітчизняну с/г техніку потрібно не дотаціями, а підвищенням її якості.

Повідомляється, що безпілотники офіційно визнають обладнанням для ведення сільського господарства. А використовують сьогодні їх для дистанційного зондування посівів, визначення забруднення бур’янами території полів, знаходження механічно ушкоджені ділянки та іншого лише невелика частина аграріїв.

Законопроект створює передумову для запровадження державної підтримки широкому застосуванню інформаційних технологій в сільськогосподарському виробництві. Таким чином, вітчизняні аграрії зможуть активно переходити на використання інноваційної техніки, яка матиме невисоку вартість, — повідомив нардеп та голова Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

Доступ до широкого використання безпілотних літальних апаратів надасть фермерам більше технологічних можливостей, економію витрат, і, як наслідок, зниження собівартості продукції та збільшення прибутку. Крім того, прийняття даного законопроекту буде додатковою мотивацією для виробників дронів.