друкувати


Моє завдання – підтримати малих та середніх агровиробників, – Петро Порошенко

23 квітня 2018, 12:34

На найбільшій агропромисловій виставці Східної Європи AGROPORT West Lviv 2018 Президент України Петро Порошенко закликав українських агровиробників навчатися передовим технологіям, виходити на світовий ринок, а своє завдання бачить у підтримці малого та середнього бізнсу. Про це пише agroreview.com, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що оприлюднено перелік напрямів, куди будуть направлені «аграрні кошти» у 2018 році.

Виставка відбулася на минулих вихідних у Львові.

Мій візит заздалегідь не планувався, але я не міг пропустити такої нагоди. Аграрна галузь надто важлива для нашої держави. Ми зараз завойовуємо європейський ринок, і якщо великі аграрні підприємства там давно представлені, то моє завдання як Президента – підтримати дрібних і середніх виробників: дати інструменти, зокрема фінансові, створити певні структури, які б консультували  та навчали фермерів. Маємо об’єднати найкращі в світі українські землі з передовими європейськими технологіями. Результатом цього Форуму має стати створення саме таких інструментів", – заявив гарант.

У Львові захід провели втретє, а загалом по Україні вже всьоме. AGROPORT UKRAINE максимально орієнтується на виробника і враховує регіональні особливості. Тому виставка цього року триватиме в трьох містах: Львові, Херсоні та Харкові. Розпочали із західного регіону.

У виставці взяли участь понад 200 представників агросектору з усієї України, які виробляють сучасну аграрну техніку, створюють новітні технології  вирощування та переробки продукції, займаються селекціонуванням тощо. Також виставку відвідали фермери з усієї України.