друкувати


Український ринок сільгосптехніки – в топі найперспективніших у Східній Європі

23 квітня 2018, 09:13

Український  ринок сільгосптехніки – один із найперспективніших у Східній Європі. Про це заявив голова відділу насіння та добрив Європейської асоціації сільськогосподарської машинобудівної промисловості (СЕМА) Елке Панков, пише traktorist.ua з посиланням на schweizerbauer.ch.

Повідомляється, що за словами Елке Панкова, загалом об’єм ринку сільгосптехніки в Європі, за підсумками 2017 року, оцінюєтся в €3,34 млрд. Такий показник на 10% більший за аналогічний період минулого року.

Найбільш динамічно розвиваються ринки сільгосптехніки в Румунії та Україні. Також ринок Польщі показує тенденцію до активного росту.

Разом із тим, європейський фахівець відзначив високий попит на техніку для обробітку ґрунту, сівалки, розкидачі добрив та обприскувачі, які працюють з інтелектуальними додатками та в симбіозі з віртуальними технологіями, особливо у Східній Європі", – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що Елке Панков наголосив, що в електронних та цифрових технологіях – майбутній потенціал європейського та світового ринку сільгосптехніки.

В цілому, після падіння продуктивності в 2016 році, ринок сільгоспобладнання для обробкітку ґрунту повернувся до рівня попередніх трьох років.