друкувати


John Deere випустить автономний трактор

22 квітня 2018, 10:05

Компанія John Deere завершила розробку автономного електричного трактора, який підключатиметься безпосередньо до електромережі. Про це повідомляє traktorist.ua з посиланням на profi.de.

Нагадаємо, «Нібулон» будуватиме морські судна.

Відповідно до попередніх даних, загальна потужність трактора досягає 300 кВт. Система має 2 двигуни — 150-кіловатний (до 200 кВт) для пересування, і 200-кіловатний для роботи з сільськогосподарськими знаряддями.

Офіційно модель ще не презентовано, але John Deere підтвердив наявність концепту. Автономний трактор походить від проекту Sesam, в якому John Deere експериментував з різними типами акумуляторів.

Виробник створив трактор відразу без кабіни, підкреслюючи його повну автономність і незалежність від оператора. Проект, фінансований державою, було розпочато ще в 2014 р., а завершено в 2017-му. До останнього часу його тримали в секреті. 2018 року команда представить результати, від яких залежатиме продовження фінансування і розвиток проекту, але за повідомленням компанії, офіційна презентація має відбутися у 2019 році.