друкувати


Зубко: Завдання децентралізації — об'єднати в потужні громади 12 тис. місцевих рад

21 квітня 2018, 08:05

Сьогоднішнім завданням децентралізації є об’єднання у потужніші громади ті 12 тисяч місцевих рад, які були на початок децентралізації. Про це у екслюзивному інтерв'ю AgroPolit.com заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Раніше повідомлялося, що механізму роз'єднання громад не існує.

Зубко вважає, що перш за все важливою є якість громад, а не їхня кількість.

«На кінець року очікується зменшення ОТГ у порівнянні з минулим роком (2017 року було створено 299 ОТГ).  Якщо цього року, наприклад, буде  100 громад, але вони будуть більші за територією, кількістю людей та фінансово більш спроможні, я цьому буду тільки радий», — зазначає чиновник.

На думку Зубка, сьогоднішнє завдання децентралізації — об’єднати у потужніші громади ті 12 тис. місцевих рад, які були на початок децентралізації. Саме такі більш спроможні громади братимуть на себе відповідальність і розвиватимуть території значно ефективніше.

Ми спостерігаємо за тим, яка кількість громад вже стала до переговорів про об’єднання. Вже об’єдналися 3378 громад. Нам потрібні потужніші та спроможніші громади, тоді країна буде сильнішою. Тому сьогодні йдемо не за кількістю громад, а за їхньою якістю", — говорить Зубко.