друкувати


Світовому банку дозволили купити елеватори агрохолдингу «Мрія»

20 квітня 2018, 16:35

Антимонопольний комітет видав дозвіл компанії International Finance Corporation, яка входить до структури Всесвітнього банку, на придбання трьох елеваторів агрохолдингу «Мрія». Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Читати до темиНардеп Хомутиннік продає частину зернового бізнесу

Йдеться про придбання активів Норія Захід, Блек Брайоні Холдінгс та Елагри-Дереновка.

Всі активи, які купуються, розташовані у Тернопільській області. Водночас, зазначені підприємства здійснюють діяльність із первинної обробки та зберігання сільськогосподарських культур.

За даними Latifundist.com , IFC — один із найбільших кредиторів «Мрії».

В рамках узгодженого кредиторами «Мрії» плану реструктуризації заборгованості перед забезпеченими кредиторами, за домовленістю з агрохолдингом, IFC звертає стягнення на предмети забезпечення раніше наданих кредитів, шляхом прийняття предметів іпотеки/застави у власність.

Після переходу у власність IFC, всі об'єкти будуть передані назад у фінансовий лізинг "Мрії" на узгоджених умовах.

Процес реструктуризації зменшить забезпечені кредити на 52% до 62 млн доларів, а незабезпечені — на 77% до 213 млн доларів.

Раніше генеральний директор агрохолдингу «Мрія» Саймон Чернявський підтвердив інформацію щодо отримання пропозиції про продаж компанії, проте потенційна угода неможлива до закінчення реструктуризації боргу на 1,1 млрд доларів.