друкувати


Під органічним виробництвом в Україні перебуває лише 1% землі

20 квітня 2018, 09:25

В Україні під органічним виробництвом знаходиться лише 360 тис. га землі, що становить тільки 1% від усієї площі. Про це на засіданні Верховоної Ради заявив член фракції «Самопоміч» Іван Мірошніченко, передає власний кореспондент AgroPolit.сom.

Нагадаємо, вчора на засіданні Верховної Ради депутати у першому читанні ухвалили законопроект №5448-д «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Нардепи вважають, що даним законопроектом буде закладено основи для розвитку органічного виробництва. 

«У світі ціни на органічну продукцію в 2-3 рази вище, ніж на звичайну сільськогосподарську продукцію. Як приклад, ціна на продовольчу пшеницю з України сьогодні на базусі поставки на кораблі буде десь $220, а така сама пшениця органічного виробництва в Німеччині буде коштувати $500-600 за тонну. Тому ті виробники, які будуть, цим (органічним виробництвом – прим.) займатися професійно, будуть мати можливість заробляти», – додає Мірошніченко.

Нардеп говорить, що світовий ринок налічує $100 млрд органічної продукції і до 2025 року становитеме $325 млрд оберту. Тобто його зростання у рік коливається у межах 15–20 %.