друкувати


На Київщині у селян намагаються відібрати 70 земельних ділянок

19 квітня 2018, 18:00

В с. Потік, Миронівського району Київської області, рейдери намагаються відібрати у селян 70 земельних ділянок. Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на видання «Моя Київщина».

Нагадаємо, Кабмін відновив роботу міжвідомчих штабів із боротьби з рейдерством в аграрній сфері.

Земельні ділянки перейшли у власність місцевих жителів після банкрутства ТОВ «Потік», яке в свою чергу, отримало їх після розпаду колгоспу ім. Карла Маркса. Проте, нещодавно на селі з’явилися підприємці, що назвалися представниками СТОВ «Потік» і відповідно, правонаступниками колективного господарства.

Бізнесмени не обмежилися заявами і звернулися до Держгеокадастру з вимогою надати їм землі, які перебувають у приватній власності селян із Миронівщини. Місцевих жителів ніхто не попередив і про ситуацію вони дізналися випадково, з реєстру судових справ.

Товариство «Потік» знайшло землевпорядну організацію, яка, попри наявніправа власності, розробила проекти на 4 земельні ділянки загальною площею 273 га, котрі вже 20 років як передані колишнім співробітникам місцевого колгоспу як паї, про що свідчить рішення сільської ради від 4 серпня 2000 р.

За інформацією журналістів, основним спонсором цієї санації є підприємство «Планета-Зем».

Кінцевим бенефеціаром цієї компанії є Ольга Рудьковська. В декількох інших аграрних підприємствах вона фігурує кінцевим власником поряд із Сергієм Рудьковським, швидше за все, братом Миколи Рудьковського — екс-міністром транспорту в уряді Януковича», — повідомляє видання.

У разі задоволення цього позову буде порушено права власності на земельні ділянки 70 жителів села Потік. Для багатьох із них ця земля — єдине джерело доходу.