друкувати


Міністри-реформатори з нинішнього складу КМУ повинні працювати і в новому уряді — посол

11 квітня 2016, 14:54

Міжнародні партнери України, політичний капітал, час і енергію в співробітництво з реформаторськими командами Мінекономрозвитку, Мінфіну і Мінагрополітики, сподіваються, що велика частина цих команд, зможе в форматі нового уряду продовжити свою корисну діяльність. Про це заявив Посол Канади в Україні Роман Ващук.

"З нинішнім Кабінетом Міністрів: з ключовими міністерствами - фінансів, економіки, сільського господарства, ми дуже успішно протягом останніх 1-1,5 років співпрацювали. Тому я здивувався, що в дискусії над звітом уряду, самі фракції, які запропонували всіх міністрів, вирішили, що абсолютно все, чим вони займалися, було провалом. Це явно не так. І ті міжнародні партнери, які вклали багато політичного капіталу, часу, енергії у співпраці з цими реально реформаторськими командами, які були, сподіваються, що велика частина цих команд , зможе в форматі нового уряду продовжити свою корисну діяльність", — сказав Ващук.

Він вважає, що країна, яка знаходиться у військовому конфлікті і важкої економічної ситуації, не може собі дозволити паралізувати роботу уряду і сподіватися при цьому на міжнародну підтримку.

Раніше політологи і експерти вже заявляли, що відсутність міністрів-технократів в новому Кабміні викличе нерозуміння з боку основних фінансових донорів України. Міністрами-реформаторами і технократами в нинішньому складі Кабміну політологи і міжнародні експерта називають міністра фінансів Яресько, міністра аграрної політики Павленка і міністра економіки і торгівлі Абромавічус.