друкувати


Прокуратура відстояла в суді 100 га прикордонних земель, які використовувалися для сільськогосподарських потреб

19 квітня 2018, 10:35

Львівський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Закарпатської області, який задовольнив позов заступника військового прокурора Ужгородського гарнізону і визнав договір оренди близько 100 гектарів земель оборони на кордоні з Румунією недійсним. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону.

Нагадаємо, прокуратура затримала "земельних махінаторів" на хабарі у понад мільйон гривень.

Зазначена ділянка вартістю понад 3 млн грн належить до земель прикордонної смуги, перебуває в користуванні Мукачівського прикордонного загону, межує з Румунією та за своїм цільовим призначенням належить до категорії земель оборони, проте використовувалася для сільськогосподарських потреб.

У 2005 році між Тячівською районною державною адміністрацією та фермерським господарством було укладено договір оренди землі, на підставі якого зазначена земельна ділянка незаконно вибула з державної власності.

Таким чином, завдяки послідовній та наполегливій позиції військової прокуратури державі підлягають поверненню землі прикордонної смуги, які незаконно вибули з держвласності", – йдеться у повідомленні.