друкувати


Кабмін підписав угоду з ЄК про виділення EUR50 млн Фонду енергоефективності

18 квітня 2018, 19:05

Міністр регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко та представник Єврокомісії Петро Вагнер у середу підписали угоду про співфінансування програми підтримки енергоефективності в Україні. Про це на сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Нагадаємо, на «зелену» енергетику даватимуть кредити від держави.

«ЄС вступає в реалізацію п'ятирічної програми підтримки енергоефективності в Україні та братиме участь у співфінансуванні Фонду енергоефективності. Внесок партнерів – EUR50 млн. Щойно підписали відповідну угоду між урядом України та делегацією Єврокомісії», – говорить Гройсман.

У наступному році ЄС може надати ще EUR50 млн. Також уряд Німеччини готовий підписати угоду з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, входить до групи Світового банку) із вливання додаткових EUR10 млн у мультидонорський фонд для фінансування проектів Фонду. Крім того, уряд Німеччини також погодив імплементацію проекту технічної допомоги Україні з підготовки професійних енергоаудиторів та навчання співробітників українського Фонду енергоефективності на суму EUR4 млн", – зазначається у повідомленні.

Угода про фінансування набуває чинності з дати її підписання.