друкувати


Геннадій Зубко: Добровільність об’єднання дозволяє відновити історичні межі громади

19 квітня 2018, 07:35

Добровільність об’єднання дозволяє відновити історичні межі тієї чи іншої громади та дає можливість слабшим громадам, які не можуть самі вирішити питання щодо приєднання чи об’єднання, долучитися до вже створених. Про це у ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Нагадаємо, поштовхом до децентралізації стало прийняття законопроекту №4742. Більше про цей законопроект можна прочитати у блозі AgroPolit.com «Олійну пляму» децентралізації запущено по Україні, або Про шанс для слабких сіл вижити»

«Питання об’єднань громад з інших районів також важливе, бо вони відбуваються за рахунок відновлення історичної пам’яті, оскільки раніше (за радянських підходів) велика громада ділилася саме на райони. Уже 17 громад об’єдналися завдяки цьому закону», – говорить Зубко.

За словами чиновника, органи місцевого самоврядування ухвалили рішення про приєднання 56 сільських та селищних рад до 30 наявних ОТГ.

Якщо подивитися на карту України, то 130 районів (всього – 490) ще не мають жодної ОТГ. Хочеться, щоб 2018 року не лишилося районів без громад", – додає Зубко.