друкувати


Заборона на пальмову олію призведе до подорожчання продуктів, — експерт

17 квітня 2018, 11:25

Заборона на використання пальмової олії в продуктах харчування призведе до їхнього подорожчання. Про це в своєму блозі написала професор кафедри товарознавства, управління безпекою та якістю Київського національного торгово-економічного університету Олена Сидоренко.

Нагадаємо, Раді запропонували заборонити використання пальмової олії у продуктах.

За словами Сидоренко, собівартість пальмової та кокосової олій досить низька за рахунок високої продуктивності. Тому, використовуючи ці олії, вітчизняні виробники здешевлюють кінцевий продукт.

Їхня ціна щонайменше в 5-10 разів нижча, ніж, наприклад, соняшникова або ріпакова олія. Якщо порівнювати з молочним жиром, то олії тропічних культур – дешевші в сто разів", – розповіла вона.

У світлі цього, заборона на використання пальмової олії в продуктах харчування призведе до їхнього подорожчання, підкреслила О. Сидоренко.

Чи можна в зв'язку з цим очікувати зростання цін на продукти харчування в разі введення заборони? Однозначно! Спред – продукт, виготовлений на основі рослинних жирів, зараз може коштувати 10 грн, а ціни вершкового масла стартують не менше ніж від 40 грн", – зазначила експерт.