друкувати


В Раду подали законопроект, який врегулює право на землі, надані у користування до 2002 року

12 квітня 2018, 11:22

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект №8236-1, який повинен врегулювати відносин власності щодо земель, які були надані громадянам України до 1 січня 2002 року. Про це інформує сайт Верховної Ради України, повідомляє АgroРolit.com.

Ініціаторами закону є народні депутати Вадим Івченко та Іван Кириленко. У пояснювальній записці вони вказують, що проект закону спрямований на врегулювання відносин власності щодо земель, які були надані громадянам України до 1 січня 2002 року у постійне користування та довічне успадковуване володіння для створення та/або ведення фермерського господарства (селянського (фермерського) господарства).

Завданнями цього проекту закону є: вирішення проблеми сталого забезпечення фермерських господарств земельними ресурсами, створення передумов до стабільного й ефективного функціонування фермерства, постійне користування до набрання чинності Земельним кодексом України, права на які належним чином оформлені за законодавством, чинним на час їхнього виникнення, з метою використання цих ділянок для ведення фермерського господарства", – вважають автори закону.

На думку депутатів, позитивними наслідками цього стануть: сприяння розвитку малого та середнього підприємництва на селі й зайнятості сільського населення, підвищення економічного і соціального розвитку сільських територій.

За їхніми даними, на сьогодні у складі земель фермерських господарств налічується понад 200 тис. га відповідних земельних ділянок, які перебувають у довічному успадковуваному володінні та в постійному користуванні.