друкувати


Імперія-Агро заявила про конструктивний діалог із «ТАСкомбанком» – погоджено план дій

11 квітня 2018, 18:01

Імперія-Агро офіційно заявила про те, що ведеться конструктивний діалог із «ТАСкомбанком». Заява опублікована на сайті компанії, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що біля складів компанії Імперія-Агро в Кропивницькому сталися сутички між «юристами» харківського «Легіону», який захищає інтереси «ТАСкомбанку», та фермерами, котрі блокували виїзд фур.

На сьогодні триває конструктивний діалог між нашою компанією та «ТАСкомбанком»! Всі сторони розуміють, що через протистояння несуть непомірні втрати: банк, наша компанія, клієнти і постачальники. Окремо хочу вибачитися перед нашими клієнтами за ті неочікувані збитки, які вони несуть в результаті цього конфлікту. Особисто я та вся наша команда прикладаємо максимум зусиль, щоб після закінчення конфлікту найменше постраждали наші клієнти!", – ідеться в заяві.

Імперія-Агро вважає, що те, що відбувалося на складі в Кропивницькому до сьогодні, нагадувало повний хаос і непорозуміння.

За даними компанії, на сьогодні є декілька узгоджених поточних рішень, які переведуть роботу в нормальну юридичну площину:

1) відвантаження клієнтам сьогодні почнеться з 12.00, оскільки ті хаотичні відвантаження, які проводилися раніше, та постійне блокування програми  1С повністю зламали облік, а це може призвести до порушення податкового законодавства та проблем ще і з державою, при чому у всіх сторін. Отже, до 12.00 буде вивірена бухгалтерія, а потім будемо вантажити;

2) оскільки банк заблокував товару більше, ніж мав вивезти в рахунок боргу, відвантаження клієнтам на даному етапі  відбуватиметься в пропорції 40% від передплати, а потім, після закриття заборгованості перед банком, довезення товару від постачальників та інвентаризації тих залишків, що залишились не тільки на основному складі, а й на 24 регіональних складах, будемо довантажувати далі!

Ці вищезгадані заходи потрібні,  щоб упорядкувати відвантаження. Адже несправедливо, коли той, хто перший приїхав і «домовився» з деякими особами на воротах, завантажився по максимуму, а всі інші, хто не панікував, мають чекати вирішення конфлікту. Також машини, які будуть завантажені сьогодні, за територію бази виїжджати не будуть до завтрашнього дня для того, щоб завтра в робочий час банк дотримав свого слова і провів зарахування відвантаженого товару в рахунок боргу. Після цього процес відвантаження буде рухатися далі", – зазначається в заяві.

Є окреме зверненні до клієнтів.

Не займатися залякуванням наших працівників фізичною розправою, бо вони ні в чому не винні й, на жаль, не можуть вплинути на ситуацію, що склалася", – акцентується в заяві.