друкувати


Уряд має публічно звітуватись за свою роботу перед громадськими об’єднаннями — Козаченко

10 квітня 2016, 13:57

Уряд має формуватись на професійній основі шляхом проведення "праймеріз" в середовищі бізнес асоціацій — лише такий крок дозволить зробити владу професійною та незаангажованою і нарешті вирішить питання із занепадом певних галузей економіки. Про це заявив народний депутат, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко,виступаючи на зустрічі із керівниками професійних та громадських об’єднань щодо обговорення Програми реформування реального сектору економіки України та створення нового Уряду. 

"Минулого тижня ми розпочали процес підписання відповідного Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між фракціями політичних партій і депутатськими групами у Верховній Раді України та національними громадськими об’єднаннями українського бізнесу. Цей документ вже підписали 2 фракції парламенту та 40 професійних громадських асоціацій. Проте всього очікується не менш ніж 200 підписантів. Це реально існуючі впливові організації, які не менше року працюють у галузі, мають сайт, рахунок у банку та відповідають решті критеріїв. Таким чином, ми хочемо згрупувати представників реально діючого бізнесу – почути їхню думку, та будемо вимагати, аби за їхньої безпосередньої участі до нового Уряду були приведені професіонали, а не випадкові люди. Тож головне завдання для нас на сьогодні — це консолідувати зусилля, і ми будемо почутими", — сказав пан Козаченко.

На думку президента УАК, Уряд, у подальшому, має публічно звітуватись за свою роботу перед громадськими об’єднаннями які, в свою чергу, за нього поручились перед парламентськими фракціями.

"У разі невиконання Міністром урядового плану, затвердженого Парламентом, він має йти у відставку. Крім того, у разі виникнення у національних асоціацій підозр причетності до корупції, висунутих ними кандидатів до нового складу уряду, такі кандидати мають спростувати їх шляхом перевірки на поліграфі", — сказав депутат.

УАК