друкувати


Сільська медицина та дороги – пріоритетні напрямки роботи Кабміну у 2018 році, – Президент

10 квітня 2018, 11:50

Сучасна медицина в кожному селі, відремонтовані дороги, школи з високим рівнем освіти - такі завдання на рік поставив перед урядом Президент України Петро Порошенко у Вінниці, де підбили підсумки чотирьох років процесу децентралізації в Україні. Пр це пише segodnya.ua.

Повідомляється, що в Україні вже створено понад шість сотень територіальних громад, а доходи місцевих бюджетів зросли втричі. У 2014 році це було майже 70 мільярдів гривень, а в цьому році, згідно з прогнозами, буде 230 млрд.

Пріоритетна стаття витрат – розвиток телемедицини в сільській місцевості, але без швидкісного інтернету реалізація цього проекту неможлива, тому Президент дасть доручення прокласти мережу в кожне село.


Це повинні бути абсолютно нові, осучаснені амбулаторії, вони повинні з'явитися до кінця року, і ніщо не заважає громадам – ​​особливо об'єднаним, в яких є ресурс, – поліпшити вказаний проект. І ми робимо все для того, щоб запустити цей проект якнайшвидше", – заявив Президент України Петро Порошенко.

Пріоритетним напрямком, за словами глави держави, має стати розвиток інфраструктури в регіонах.

Ми порахували, що тільки в 2018 році додатково до тих ресурсів, які вже мають місцеві громади, ми направляємо, увага, 38 мільярдів на регіональний розвиток, на дороги, на розвиток соціально-економічних територій – це колосальні ресурси", – розповів прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.