друкувати


Херсонський машинобудівний завод може забезпечити всю Україну комбайнами, – експерт

9 квітня 2018, 10:00

В Кабінеті Міністрів України обговорюється питання про те, щоб на базі Херсонського машинобудівного заводу запустити програму «Комбайни України», яка б забезпечувала всю країну цієї технікою. Про це заявив президент Міжнародної громадської організації «Земляцтво Херсонщини» Юрій Гусєв, пише «Укрінформ».

Нагадаємо, що виробництво комбайнів на Херсонщині потребує держпідтримки.

Повідомляється, що на сьогодні Херсонський машинобудівний завод, спільно з фінською компанією, вже випустив вісім комбайнів.

Завод вже випустив 8 комбайнів спільно з фінською компанією. І сьогодні на рівні Кабінету Міністрів обговорюється питання про те, щоб на базі Херсонського машинобудівного заводу зробити цілу програму «Комбайни України», яка б забезпечувала нашу аграрну країну технікою власного виробництва», – сказав президент Міжнародної громадської організації «Земляцтво Херсонщини» Юрій Гусєв.

Представник громадської організації також підкреслив, що відновлення виробництва далося не просто, адже підприємство кілька років простоювало і навіть перебувало під загрозою знищення. За його словами, нині Херсонщині вдалося налагодити роботу і випускати на заводі комбайни, трактори, портові доки, які експортують до інших країн.

За даними Укрінформу, перший зернозбиральний комбайн херсонського виробництва представили в липні торік.